Om

Svecia Antiqva et Hodierna är en blogg för forntiden i nuet som namnet antyder: Sverige förr och nu.

Främst kommer inlägg att handla om hällristningar, runstenar och andra fornfynd både nya och gamla. Allt mellan stenålder och järnålder fram till kristen tid kan komma upp här. Kanske råkar ett och annat inlägg om kristen tid också att dyka upp men.. ingen är perfekt. En och annan bokrecension kommer också att skrivas här samt lite annat som kan relateras till forntiden som nya rön, arkeologiska fynd och annat smått och gott.

 

Jag som bloggar heter Varg Stening.
Jag är en vanlig knegare som har ett brinnande intresse för forntiden. Detta intresse får jag oftast utlopp för via den förening jag är ordförande i; Föreningen Forntid i Norrköping (FFiN). Detta är en ideell förening som har som syfte att bevaka fornminnen i Norrköping med omnejd. Vi driver Hällristningsmuseet i Himmelstalund (i samarbete med Kultur och fritid i Norrköping samt Norrköpings Stadsmuseum) där vi visar glimtar ur det förflutna via utställningar och information. Föreningen guidar nyfikna besökare från när och fjärran på Himmelstalundshällarna mellan maj och september varje år. Ibland gör vi utflykter till andra platser och ibland blir vi bokade för guidningar runt om i Norrköping. Där fornminnen finns, finns också vi.. om vi inte redan varit där eller är på väg dit.

Utanför föreningen gör jag egna utflykter och ger mig stundom ut på äventyr i forntidslandskapet runt om i Sverige. Bilder och reportage kommer att redovisas i den här bloggen. Den här bloggen är personlig och uttrycker endast mina egna reflexioner.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Arkiv
Kategorier